Frånluftsvärmepumpar Falkenberg

NIBE F110 frånluftsvärmepump

NIBE F110 frånluftsvärmepump

Köp NIBE F110
NIBE F370 frånluftsvärmepump

NIBE F370 frånluftsvärmepump

Köp NIBE F370
NIBE F470 frånluftsvärmepump

NIBE F470 frånluftsvärmepump

Köp NIBE F470
NIBE F750 frånluftsvärmepump

NIBE F750 frånluftsvärmepump

Köp NIBE F750

Fler frånluftsvärmepumpar

Köp din frånluftsvärmepump från oss

Vi på Svensk Kylservice i Falkenberg kan allt om frånluftsvärmepumpar och associerade produkter. Vi ger dig all information du behöver samt såklart hjälp med val, service och installation.


Standard i nybyggda hus

Frånluftsvärmepumpar är en variant som idag blivit standard i mindre nybyggnationer. Det finns bara fördelar med att ha en frånluftsvärmepump och den fungerar alltid som ett komplement till en annan uppvärmningslösning eftersom den aldrig kan svara för den totala värmeförsörjningen.

Frånluftsvärmepumpen hämtar värmeenergin från den luft som lämnar huset genom ventilationssystemet. Denna luft är redan hyfsat varm och är därmed mycket effektiv som värmekälla. För att kunna installera en frånluftsvärmepump krävs det att man har ett mekaniskt ventilationssystem, sedan är installationsprocessen enkel och mycket snart kan man sätta igång och dra nytta av fördelarna!

En frånluftsvärmepump är mest effektiv om den kopplas till ett vattenburet uppvärmningssystem och det går också att koppla den till en varmvattenberedare.

Enkel att installera

Det är en enkel process att installera en frånluftsvärmepump men det finns några kriterier som bör uppfyllas om man ska köpa en. Dels måste huset ha ett mekaniskt ventilationssystem och gärna också ett vattenburet uppvärmningssystem. Dessutom får huset inte vara för stort, man brukar säga högst 200 kvadratmeter. I större hus förlorar frånluftsvärmepumpen kapacitet.

Så mycket kan du spara

Genom att låta installera en frånluftsvärmepump så kan du sänka dina energikostnader med upp till 70 %. Att just denna värmepump blivit standard är inte konstigt.

Frånluftvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar