Bergvärmepumpar Falkenberg

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Välkommen till Svensk Kylservice

Välkommen till oss på Svensk Kylservice om du känner dig nyfiken på bergvärmepumpar. Vi har oslagbar erfarenhet och Sveriges bästa produktutbud.


Så fungerar bergvärmepumpar

En bergvärmepump hämtar värmeenergi från berggrunden som har en jämn temperatur på 8 plusgrader året om. Denna temperatur är ultimat för en värmepump och att den inte skiftar i takt med årstider etc. gör att man alltid kan lita på att ha sköna temperaturer hemma.

Berggrundens värme är lagrad solenergi, man kan se det lite som ett batteri faktiskt – ett naturens eget batteri. Idag använder vi mindre än 1 promille av den kapacitet svensk berggrund har att värma upp svenska hem, så framtiden är ljus!

När man installerar en bergvärmepump så måste man borra ett hål för att nå ner i berggrunden, detta hål blir i regel mellan 80 och 200 meter djupt. I hålet förs en kollektorslinga ner och denna kopplas sedan i sin tur till värmepumpen i ditt hem. Värmepumpen kopplas till ditt vattenburna uppvärmningssystem och sedan är det klart.

En genial värmepump

Det finns en värmepump som utmärker sig bland de andra. Alla värmepumpar är geniala men bergvärmepumpen är särskilt genial. Att man ens kan hämta värme från berggrunden via ett hundrameterdjupt hål i marken känns futuristiskt, men ändå är tekniken här – idag.

Bergvärmepumpar har väckt allmänhetens intresse av flera anledningar. En anledning är såklart att bergvärmepumpar är häftiga, konceptet är storslaget, men den viktigaste anledningen är att bergvärmepumpar ger fantastiskt stabil och pålitlig uppvärmning för väldigt låga kostnader. När man väl har tagit sig råd att installera en bergvärmepump har man många år av billig värme att se fram emot.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar